Morena.lt

Lieto akmens praustuvės

Lieto akmens praustuvės - platus spalvų, formų ir dizainų pasirinkimas

Lieto akmens praustuvės dažnai dar vadinamos dirbtinio akmens praustuvėmis – labai populiarus pasirinkimas tiek namų virtuvėje ar vonioje, tiek ir viešam naudojimui skirtose patalpose. Dirbtinio akmens kriauklės dažnai įrengiamos verslo pastatų tualetuose, viešbučiuose, SPA centruose.

Lieto akmens kriaukles galime pagaminti įvairiausių formų, spalvų ir dydžių. Todėl jas lengvai priderinsite prie bet kokio interjero stiliaus bei spalvinės gamos. Tiek prie klasikinio, tiek prie  modernaus, skandinaviško ar minimalistinio stiliaus.

Lieto akmens praustuvės - virtuvei, voniai, viešosioms erdvėms

 

Virtuvės plautuvės

Vonios praustuvai iš lieto akmens

Vonios praustuvai

Chirurginiai praustuvai

Tvirtumas, patvarumas ir ilgaamžiškumas

Praustuvės, gaminamos iš lieto akmens, tokio populiarumo susilaukė dėl kelių labai svarbių priežasčių. Pirma, kaip jau minėta anksčiau – galime pasiūlyti labai plačią stilių ir spalvų įvairovę ir išpildyti net ir įgyvendinti net ir netikėčiausias idėjas.

Antra, tokias kriaukles labai paprasta prižiūrėti. Kadangi jų paviršius yra visiškai neakytas, t.y. visiškai lygus ir neturi jokių sujungimų, kriauklė nesugeria vandens, riebalų ar kitų skysčių. Todėl joje neatsiranda dėmių, ją lengva prižiūrėti ir visuomet atrodo reprezentatyviai.

Trečia – lietas akmuo kaip medžiaga, pasižymi itin dideliu atsparumu aplinkos poveikiui, smūgiams, chemijai. Todėl net ir naudojant daugybę metų, puikiai tarnauja, nesusibraižo, nepakeičia savo reprezentatyvios išvaizdos.

Ketvirta, tokio tipo kriauklės labai higieniškos. Joje nesikaupia kalkės, pelėsiai, bakterijos. Tai ypač aktualu patalpose, kuriose dažnai būna drėgna ir šilta – vonios kambaryje ar SPA patalpose.

Ir penkta, lieto akmens kriaukles itin sudėtinga sugadinti ar subraižyti, jos tarnauja daugybę metų. O tuo atveju, jei vis dėl to, nuo ilgo ir intensyvaus naudojimo, paviršiuje atsirastų įbrėžimų ar pažeidimų, jas lengva atnaujinti ir toliau sėkmingai naudoti. Taigi, ir ekonominiu atžvilgiu, lieto akmens kriauklės yra itin praktiškos.

Mūsų gamintos praustuvės iš lieto akmens
Skirtingos dizaino ir montavimo galimybės

Vienas didžiausių lieto akmens privalumų yra jo dizaino galimybės. Kadangi ši medžiaga yra liejama, galima sukurti įvairiausių formų, dydžių ir stilių praustuves. Kiekvienas projektas gali būti unikalus, pritaikytas konkretiems Jūsų poreikiams:

  • Integruotos praustuvės su stalviršiais: Lietas akmuo leidžia sukurti vientisus praustuvus, kurie gali būti integruoti į stalviršius. Tai ne tik estetiškai patrauklu, bet ir praktiška – nėra jokių siūlių ar sujungimų, kur galėtų kauptis nešvarumai ar vanduo.
  • Laisvai pastatomos praustuvės: Tai praustuvės, kurios nėra integruotos į baldus, bet statomos ant stalviršio ar specialių konstrukcijų. Dėl lieto akmens plastiškumo tokios praustuvės gali būti įvairiausių formų – nuo apvalių iki modernių geometrinių formų.
  • Kampinės ir netradicinių formų praustuvės: Corian medžiaga leidžia kurti praustuves, kurios puikiai tinka mažesnėms erdvėms ar netradiciniams interjerams. Kampinės praustuvės padeda išnaudoti kiekvieną vonios kambario centimetrą, o unikalios formos – pridėti interjerui išskirtinumo.
  • Įvairių spalvų ir tekstūrų pasirinkimas: Nors dažniausiai praustuvės gaminamos iš šviesių spalvų lieto akmens, galima rinktis ir iš plačios spalvų paletės. Pigmentai pridedami į medžiagos mišinį gamybos proceso metu, todėl spalva yra tolygi per visą medžiagą. Taip pat galima rinktis skirtingas paviršiaus tekstūras – nuo lygių blizgių iki šiek tiek matinio ar grubesnio paviršiaus.